Norrland hjärta Lingon

Det verkar vara någon lingonfilosof som har härskat här i Norrbotten, eller mer troligt är kanske att det ekologiska närproducerat tänket har fastnat här - för lingon serveras det till höger och vänster. Det har ännu inte gått en måltid utan att det har snikats ner lingon någonstans. Lingonsallad, lingonsylt, lingonkakor, lingonlingonlingon.
Men ni kanske inte läser min blogg för att höra om de senaste mattrenderna här i Jokkmokk?
Dagen inleddes med en föreläsning av Svante Bodin (miljödepartementet), om COP15. Vad var Eu:s mål? Vad ledde till fiaskot? Hur gick diskussionerna? Hur ser framtiden ut? Det var intressant men lite för mycket siffror och lite för lite action för min smak.
Senare fortsatte dagsschemat med en paneldiskussion där bl.a Svante Bodin, Barbara Evaeus (WWF) och Wolfgang Mehl (lokal klimatexpert), det var en del intressanta samtalsämne och det var extra roligt att höra Barbaras presentationstal eftersom vi skulle träffa henne senare på lunchen.
Innan vi lunchen med Barbara tog vi WUSare en uppfriskande promenad i snöiga Jokkmokk, riktigt fint att få se lite solljus, har blivit mycket mörker och instängda utrymmen de senaste dagarna. Vi fick ett roligt samtal med
Barbara, hon var mycket trevlig och inspirerande. Det är hon som organiserar Earth Our och hon var även en nyckelperson i projektet Voyage for the future där Sven snappades upp till klimatrörelsen.
Barbara var helt inne på vår linje, klimatarbete ska vara något roligt som man får en kick av. Man ska ägna åt det man känner sig bra på och får leva ut sina visioner. Det har visat sig genom tiderna att piskan är otroligt ineffektiv, krydda med lite uppmuntran och glädje istället!
Ikväll blir det invigning av Jokkmokksmarknaden, feststämningen börjar arta sig i staden, förberedelserna pågår för fullt. Jokkmokk rustar sig för en riktig folkfest! Det blir förhoppningsvis även bastubad och runttumlande i snön.
Imorgon står Maria Wetterstrad och Lars Ohly på schemat!
Kamerasladden är hemma så bilder kommer upp när jag är tillbaka i Skåneland!

Kommentarer
Postat av: mattan

undrar när du är tillbaka i skåneland? tror du att tågen kommer gå överhuvudtaget så ni kommer hem någongång. och den viktigaste frågan, tänker du fortfarande vara sjukt mycket festfestfest imorgon? mer än vanligt då alltså.

2010-02-04 @ 18:23:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0